Baobab (Adansonia digitata) biljno ulje 100 mL – oleoTHERAPY

90,90 kn

-+
Opis: 

Ulje pomaže u očuvanju elasticiteta kože, te pomaže u prevenciji pojave strija, osobito kod trudnica. Ublažava bore, smanjuje ožiljke i umiruje nadraženu i suncem oštećenu kožu. Preporuča se za osobe koje pate od rozacee, jer lagano smiruje i vlaži. Ulje je vrlo lagane teksture, te će kožu nahraniti, bez začepljivanja pora. Baobab ulje pogodno je za sve tipove kože, kao i ulje za masažu cijelog tijela, osobito njegu suhe i kovrčave kose.

Botanički naziv: Adansonia digitata

Način dobivanja: hladno tiješteno, nerafinirano, biološki uzgoj

Ovo nevjerojatno i rijetko ulje čuvano je stotinama godina kao tajna… Baobab je hladno tješteno ulje iz sjemena Baobab voća koje je bogato vitaminom A i C. Drvo Baobab-a naziva se i „Drvo života“, koje raste u središnjoj Africi, a vrlo je poznato po impresivnim veličinama. Pulpa sadrži male sjemenke koje kada se pritisnu daju visokovrijedno ulje. Ulje pomaže u očuvanju elasticiteta kože, te pomaže u prevenciji pojave strija, osobito kod trudnica. Ublažava bore, smanjuje ožiljke i umiruje nadraženu i suncem oštećenu kožu. Preporuča se za osobe koje pate od rozacee, jer lagano smiruje i vlaži. Ulje je vrlo lagane teksture, te će kožu nahraniti, bez začepljivanja pora. Baobab ulje pogodno je za sve tipove kože, kao i ulje za masažu cijelog tijela, osobito njegu suhe i kovrčave kose.

Od ploda baobaba (Adansonia digitata L.) dobiva se hranjivo ulje bogato linolnom kiselinom. Iznimno je ugodno za kožu, brzo se upija i idealno je za njegu suhe i osjetljive kože sklone iritaciji, u uljima i kremama za primjenu nakon sunčanja i pakunge za kosu. Daje kreme bogate teksture (što ovisi i o emulgatorima). Zanimljivo, plod baobaba je inače vrlo hranjiv, sadrži velike količine kalcija i proteina, pa se koristi u prehrani (zovu ga “kruh majmuna”).

Sadrži oko 30% oleinske i linolne kiseline, te 15% palmitinske kiseline.