Boražina (Borago officinalis) biljno ulje 100 mL – oleoTHERAPY

112,40 kn

-+
Opis: 

Ulje je izrazito korisno kod svih upalnih procesa kože, osobito kod atopijskog dermatitisa, u prevenciji ispucalosti kože, strija i u tretmanima ožiljaka. Idealno je za zrelu kožu, fotooštećenu kožu i kožu sklonu alergijskim reakcijama.

Dobiva se hladnim tiještenjem sjemenki boražine. Izuzetno je bogato vitaminima A, D, E, K, te gama-linolenskom kiselinom (GLA). Upravo zbog visokog sadržaja GLA, ulje se tradicionalno koristi i kao dodatak prehrani (menopauzalne tegobe i dr.) i u kozmetičko-dermatološke svrhe, osobito kod osoba starije životne dobi i djece. Ulje je izrazito korisno kod svih upalnih procesa kože, osobito kod atopijskog dermatitisa, u prevenciji ispucalosti kože, strija i u tretmanima ožiljaka. Idealno je za zrelu kožu, fotooštećenu kožu i kožu sklonu alergijskim reakcijama.

Općenito o ulju boražine:

 BORAŽINA je ulje iznimno bogato protuupalnom gamalinolenskom kiselinom, stoga spada u najljekovitija biljna ulja.

Koristimo ga kod upalnih procesa, suhe kože, strija, tretmane ožiljaka, kod psorijaze, ekcema, dermatitisa, kao i uvijek kada je kožu potrebno regenerirati.

Ipak, najveću vrijednost pokazuje ako se uzima oralnim putem, gdje se koristi za gotovo sve kožne tegobe: dermatitise, ekceme, lišajeve, akne, psorijazu; kao i kod  tegoba poput bolnih menstruacija, izostanka menstruacije, policističnih jajnika, mioma, menopauzalnih tegoba, reumatoidnog artritisa. Obično se koristi oralnim putem u dozi od 1 čajne žličice dnevno koje se uzimaju nakon obroka dva puta dnevno.

Dr.sc. Stribor Marković, mr. pharm., fitoaromaterapeut