Lan,-sjemnke Lan, sjemenke (Linum usitastissimum) biljno ulje 100 mL – oleoTHERAPY

22,35 kn

-+
Opis: 

Hladno tiješteno ulje sjemenki lana tradicionalno se koristi  oralno. U praksi se koristi kao pomoć u tretiranju kože s rozacejom, dermatitisima, psorijazom, aknama i preuranjeno ostarjelom kožom, jer ljudsko tijelo ne može sintetizirati alfa-linolensku kiselinu, koja je glavni sastojak lanenog ulja.

Dobiva se hladnim tiještenjem sjemenki lana. Laneno ulje je pravi klasik među terapeutskim uljima. Iznimno je bogato esencijalnom alfa-linolenskom kiselinom i omega-3 masnim kiselinama. Štiti krvne žile i unosi pozitivnu ravnotežu između proupalnih i protuupalnih medijatora u organizmu. Hladno tiješteno ulje sjemenki lana tradicionalno se koristi  oralno. U praksi se koristi kao pomoć u tretiranju kože s rozacejom, dermatitisima, psorijazom, aknama i preuranjeno ostarjelom kožom, jer ljudsko tijelo ne može sintetizirati alfa-linolensku kiselinu, koja je glavni sastojak lanenog ulja. Vrlo lako oksidira, stoga ga valja iskoristiti u navedenom roku trajanja.

Dr.sc. Stribor Marković:

Laneno ulje klasik je među ljekovitim uljima. Iznimno bogato esencijalnom alfa‐linolenskom, omega‐3 kiselinom, štiti krvne žile unoseći ravnotežu između proupalnih i protuupalnih glasnika u organizmu. Koristi se i kod upalnih bolesti kože i probavnog sustava, te kod malnutricije (neishranjenosti), pa čak i kod raznih tumora. Koristi se oralnim putem kod suhe i ispucale kože. Uzima se jedna do jedna i pol jušna žlica ulja dnevno, najčešće umiješana u posni sir ili obrok s žitaricama. Može se uzimati i nakon obroka. Namijenjeno je dugotrajnom uzimanju, odnosno terapiji.