NOĆURAK, HLADNO PREŠANO BILJNO ULJE BIO, ORGANICA, 100 ml

72,00 kn

-+
Opis: 

INCI: OENOTHERA BIENNIS OIL

Namjena: lijek za kožu, za suhu kožu, kod raznih upalnih bolesti kože, atopija

Tajna ljekovitosti: γ-linolenska kiselina (GLA)

Opaska: ulje – profesionalac u kozmetici s velikim ugledom i iskustvom. Kao i boražina, nezamjenjivo za upalne bolesti kože osim akni. Ne zaboraviti primjenu iznutra!

Oralna uporaba: zlatni standard u oralnoj primjeni ulja, od atopije do psorijaze (oralno i kod akni), ali i za ljepotu iznutra.

Ovdje ću biti kratak i jasan i bez puno filozofiranja. Noćurak je simbol uspjeha prirodnih tvari u dermokozmetičkoj primjeni, jedno od ulja kojeg su i prije već upoznali dermatolozi. Ako i jednog dana noćurak zamijene neka druga ulja, treba mu podignuti spomenik kao i Albertu Einsteinu. Kao i Einstein u fizici, noćurak nam je otvorio sasvim novu dimenziju shvaćanja biokemije masnih kiselina van standardnog koncepta esencijalnih masnih kiselina.

Noćurak se, kao i boražina, koristi u dermokozmetičkim preparatima za njegu suhe i atopične kože, kod psorijaze, ali općenito u njezi kože kada joj je potrebna intenzivna ishrana. Vrlo je koristan u “anti age” kozmetici. Kao i boražina, na koži ostavlja pomalo “metalni” miris koji je srećom dovoljno diskretan. Odlično ga je kombinirati s uljima bogatim  α-linolenskom kiselinom a koja se brzo upijaju, kao što su kukui i inka orah. 

Uglavnom se ne koristi kod akni i masne kože, ali tu može biti koristan iznutra.

Noćurak je spasitelj kože u pravom smislu riječi. Ne zaboravite i njegovu oralnu uporabu, tu vrijedi čak i više no u kozmetici.

Dr.sc. Stribor Marković, mr. pharm., fitoaromaterapeut