Pšenične klice (Triticum vulgare) biljno ulje 100 mL – oleoTHERAPY

47,35 kn

-+
Opis: 

Koristi se za njegu suhe, stanjene i zrele kože, za regeneraciju kože nakon trauma i bolesti, ulje za prevenciju strija, pakunge za kosu. Sadrži najmanje 2,8 mg vitamina E po gramu ulja.

Botanički naziv:  Triticum vulgare

Način dobivanja: hladno prešano, nerafinirano

Dobiva se hladnim tiještenjem klica pšenice. Vrijedan je izvor vitamina A, E, D, kao i esencijalnih masnih kiselina. Zbog visokog udjela vitamina E djeluje snažno antioksidativno, potiče regeneraciju stanica kože, a ujedno posješuje održavanje optimalne hidrolipidne barijere, sprječavajući isušivanje kože. Potiče cirkulaciju kože, uz istovremeno omekšavanje. Izvrsno je za njegu suhe i oštećene kože.

Ulje PŠENIČNIH KLICA sadrži pretežito linolnu kiselinu i do 7% omega 3 masnih kiselina. Ima visok udio E vitamina, stoga ga koristimo u tretmanima protiv bora, strija, u njezi suhe, atrofirane, oštećene i ispucale kože, te za tretiranje ožiljaka. Nezaobilazno je u njezi suncem oštećene kože.

Ulje pšeničnih klica jedno je od najpoznatijih izvora vitamina E, kako u prehrani tako i u kozmetici. Sadrži najmanje 2,8 mg vitamina E po gramu ulja.

Bogato je i polinezasićenim masnim kiselinama: 4‐10% α‐ linolenske kiseline, 52‐59% linolne kiseline. Usprkos visokom sadržaju polinezasićenih kiselina, ulje se teško kvari upravo zbog sadržaja vitamina E.

Koristi se za njegu suhe, stanjene i zrele kože, za regeneraciju kože nakon trauma i bolesti, ulje za prevenciju strija, pakunge za kosu.

No, koristi se i kao dodatak prehrani ‐ jedna do dvije žličice ovog ulja više nego zadovoljava potrebe ljudskog organizma za vitaminom E. Vitamin E u kapsulama, ako je prirodni, ionako se i dobiva pročišćavanjem iz ulja klica žitarica.

Prati ga fama da izaziva rast dlačica, što kod žena može biti neugodno.
No, ako se koristi u uljnim smjesama u koncentraciji od 10‐20%, nemojte se bojati ove pojave.

Dr.sc. Stribor Marković, mr. pharm., fitoaromaterapeut