Immune Boost

188,00 kn

-+
Opis: 

Natrol® Immune Boost je proizvod primarno namijenjen reguliranju normalne funkcije imuniteta.† Sadrži vitamin C, vitamin D, cink, selen koji svi doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava i Epicor®, patentirani ekstrakt iz kvasca, bogat beta glukanima. Uobičajeno, kod prehlada i gripe prvo što nam padne na pamet je vitamin C, koji doista podupire imunitet, no nekoliko je studija pokazalo kako je uzimanje vitamina D činilo glavnu razliku između oboljelih i zdravih u sezoni gripe.

Natrol® Immune Boost sadrži klinički ispitane sastojke koji pomažu organizmu da se bori i obrani. Važni sastojak Immune Boosta je patentirani EpiCor® dobiven fermentacijom iz kvasca. Immune Boost je dodatno obogaćen vitaminima C i D3 te mineralima cinkom i selenom.

Važni mikronutrijenti
Vitamin C i cink su esencijalni nutrijenti s važnom ulogom u procesima povezanim s dobrim zdravljem. Oba su neophodna za normalnu funkciju imuno sustava. Nedostatak vitamina C i cinka dokazano utječe na neadekvatnu reakciju imuno sustava organizma napadnutog patogenima.

Vitamin C je antioksidant koji štiti stanice od štetnog utjecaja slobodnih radikala. Sam po sebi sposoban je uništiti bakterije. U dnevnim količinama od jednog grama počinje djelovati kao antihistaminik. Djelovanjem nadopunjava funkciju minerala cinka i selena.

Cink ima naročito izraženu ulogu u normalnoj funkciji imuno sustava. Nedostatak cinka značajno povećava podložnost infekcija uslijed djelovanja raznih patogena.

Vitamin D se posljednjih godina sve više spominje kao ključan za obranu od virusa, naročito gripe. Postoji nekoliko studija koje ukazuju na činjenicu da su više razine vitamina D povezane s kraćim trajanjem gripe.

Selen doprinosi normalnoj funkciji imuno sustava sprječavajući pretjeranu reakciju, čestu kod kroničnih bolesti i alergija.

Patentirani Epicor®
EpiCor® je potpuno prirodan sastojak iz skupine tzv. “super-hrane”. Deriviran je patentom zaštićenim postupkom iz kvasca (Saccharomyces cerevisiae). Sadrži brojne hranjive sastojke neophodne za normalnu funkciju organizma, poput vitamina, minerala, amino kiselina, enzima, polifenola i beta glukan. Do otkrića je došlo slučajno, statističkim uzorkom koji je pokazao kako su radnici, koji su zbog prirode posla u kontaktu s posebnom kulturom kvaščevih gljivica, znatno manje na bolovanju u odnosu na djelatnike iste tvrtke koji sa supctancom nisu u kontaktu.