L-Carnitin

145,00 kn

-+
Opis: 

PG-Naturpharma L-Carnitin kapsule sadrže 500 mg farmaceutski čistog L-karnitin tartrata. Najčešči kupci L-karnitina bili su sportaši budući da se vjeruje kako L-karnitin sudjeluje u procesu stvaranja energije i pridonosi bržem oporavku nakon treninga. Posljednjih godina, sukladno istraživanjima, sve se više koristi kao nadopuna za osobe s niskim razinama L-karnitina uslijed genetskih poremećaja, vegetarijanske prehrane, hemodijalize ili uzimanja nekih lijekova. Postoje istraživanja koja suportiraju upotrebu kod određenih srčanih oboljenja i bolesti krvožilnog sustava.

L-Carnitin kapsule sadrže 500 mg L-katnin tartrata farmaceutske gradacije

PG-Naturpharma L-Carnitin:

Karnitin tartrat
Bez alergena
Bez glutena
Bez laktoze
Bez konzervansa

L-karnitin je aminokiselina prirodno prisutna u organizmu sisavaca. Naš ga organizam može samostalno sintetizirati iz aminokiselina lizin i metionin uz prisustvo vitamina C, B6, B3 i željeza. Hranom ga unosimo obrocima iz mesa krava i ovaca.
U organizmu se pojavljuje u čistoj formi L-karnitin ili acetiliraranom obliku kao acetil-L-karnitin.  L karnitin tartrat (LCLT) je forma L-karnitina koja se najčešće koristu u studijama sa sportašima. Ima najbrži utjecaj nakon konzumacije na koncentraciju L-karnitina u plazmi, što može biti od koristi za istraživanja povezana uz vrijeme, npr. uzimanje neposredno prije treninga.

Nedostatak vitamina C može uzrokavati smanjenu proizvodnju L-karnitina. Vegetarijanci spadaju u skupinu osoba s potencijalno nedovoljnim prisustvom L-karnitina u organizmu.

Pakiranje: 160 kapsula / 500 mg
Način primjene:  Uzmite tri do četiri kapsule dnevno.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.