Spirulina

139,00 kn

-+
Opis: 

Spiralna cijanobakterija, poznatija kao modro-zelena alga spirulina, je prastari organizam koji prirodno nastanjuje slatke i slane vode. Bogata je raznim nutrijentima, a popularna je postala nakon što je NASA predložila uzgoj u svemiru za prehranu austronauta.

Spirulina, kao i svaka druga modro-zelena alga u prirodi može biti kontaminirana teškim metalima iz vode u kojoj se uzgaja. Iz tog razloga birajte spirulinu provjerenog proizvođača!

PG-Naturpharma Spirulina tablete sadrže 400 mg komprimiranog praha modro-zelene alge spiruline.

PG-Naturpharma Spirulina:

 Prirodno sadrži proteine, vitamine
minerale i elemente u tragovima
 100% prirodan proizvod
 Ne sadrži gluten ili laktozu
 Pogodan za vegane i vegetarijance
Bez konzervansa

Spirulina je modrozelena alga bogata proteinima, mineralima, karotenoidima i antoksidansima koji štite stanice od oštećenja. Glavna bioaktivna komponenta joj je fitocijanin, antioksidans koji joj daje i boju. Sadrži vitamine B skupine, beta-karoten, vitamin E, mangan, cink, željezo, selen i esencijalne masne kiselina. (naročito gama linolensku). Upravo zbog bogatog sastava svrstava se u tzv. “superhranu”.

Aminokiseline čine 62% spiruline no kao prirodni izvor proteina trebalo bi je uzimati u velikim količinama. Njena primjena interesantnija je zbog svojstava koja pokazuje u laboratorijskim uvijetima ili u testovima na životinjama. Sadrži visoke koncentracije zeaksantina pa bi mogla biti od koristi za zdravlje očiju. Preliminarne studije pokazuju na blagotvorno djelovanje kod oboljenja jetre i infektivnih bolesti.

Standardne doze korištene pri istraživanjima kreću se od 1 do 3 grama. PG-Naturpharma Spirulina u dnevnoj dozi sadrži 3 mg željeza (22% P.U.,preporučenog unosa)

Pakiranje: 300 tableta / 400 mg
Način primjene:  Uzmite do 15 tableta jednom na dan.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.