Ulje boražine u kapsulama

145,00 kn

-+
Opis: 

500 mg ulja boražine po kapsuli | 150 kapsula

PG-Naturpharma Borretschöl 500 je ulje iz boražine (ili boreča) koje sadrži 500 mg hladno prešanog ulja iz sjemenki, po kapsuli. Najvažniji sastojci ulja su omega-6 gama-linolenska kiselina i vitamin E. Ulje sadrži otprilike 100 mg GLA masne kiseline po kapsuli od 500 mg. Gama-linolenska kiselina (GLA) sudjeluje u procesu stvaranja protuupalnih prostaglandina što je čini pogodnom za uzimanje kod brojnih medicinskih stanja.

PG-Naturpharma ulje boražine sadrži 500 mg hladno prešanog ulja po kapsuli.

PG-Naturpharma ulje boražine :

100% hladno prešano i filtrirano ulje
otprilike 100 mg GLA (gama-linolenske) kiseline po kapsuli
visok udio linolne kiseline
• visok udio prirodnog vitamina E
• 150 kapsula / 500mg

Ulje boražine proizvodi se tiješnjenjem sjemenki biljke latinskog naziva Borago officinalis. Tradicionalna medicina je stoljećima koristi za tretiranje različitih tegoba. Ulje boražine bogato je gama-linolenskom (GLA) kiselinom, važnom omega-6 masnom kiselinom. Gama-linolenska kiselina regulira vlažnost kože i čini da koža izgleda glađe i ljepše. Nekoliko ispitivanja potvrđuje djelotvornost pri ublažavanju upalnih stanja kože.

Gama-linolenska kiselina (GLA) je omega-6 masna kiselina koja u organizmu sudjeluje u procesu nastanka protuupalnih prostaglandina. Iako je organizam u maloj količini može samostalno sintetizirati pa se iz tog razloga ne smatramo esencijalnom, česti su poremećaji uslijed kojih je mehanizam nastanka prostaglandina poremećen te ju je poželjno u većim količinama unositi hranom. Poremećaju mogu imati enzimski uzrok ili biti izazvani stanjima poput starenja, dijabetesa, pretjerane konzumacije alkohola, virusnim infekcijama ili hormonalnim poremećajima.

Uz važnu gama-linolensku kiselinu naše ulje boražine prirodno sadrži RRR-alfa-tokoferol (poznat i kao d-alfa-tokoferol), odnosno vitamin-E. Vitamin E štiti ulje od oksidacije i produžava mu vijek trajanja. Dodatno, vitamin E u organizmu štiti stanice od oksidativnog stresa.

Pakiranje: 150 kapsula / 500 mg
Način primjene:  Dvije kapsule dnevno, uz obrok.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Upozorenje: Ukoliko sumnjate na bolest, trudna ste ili dojite, uzimate lijekove, prije upotrebe ovog proizvoda potrebno je konzultirati se sa stručnom osobom. Ne preporučuje se uzimanje duže od dva mjeseca u kontinuitetu. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.
Preporuka za čuvanje: Ulje boražine, kao i većina drugih ulja, je sklono oksidaciji te se treba pridržavati uputa za čuvanje. Otvoreni proizvod potrebno je čuvati na suhom mjestu i temperaturi do 25 stup. celzija.