Palmarosa (Cymbopogon martinii) eterično ulje 10ml – Pranarôm

53,00 kn

-+
Opis: 

Botanički naziv: Cymbopogon martinii

Zemlja porijekla: Indija

Dio biljke: nadzemni dio biljke

Aktivne tvari: geraniol, linalol, nerol, geranil-acetat, farnezol, gama-terpinen, beta-kariofilen

Djelovanje: snažno djeluje protiv raznih vrsta gljivica; pokazuje antibakterijsko i antivirusno djelovanje.

Indikacije: infekcije urogenitalnog trakta, gljivične infekcije kože; izvrsno kozmetičko ulje: kožu vlaži, potiče regeneraciju stanica, regulira proizvodnju sebuma, stoga je korisno za sva stanja i tipove kože. Njime tretiramo akne, ekceme, infekcije, ožiljke, strije, bore, upale, osipe.

Palmarosa (Palmarosa Cymbopogon martinii (Roxb.) J.F. Watson var. motia auct. p.p., Poaceae) je samonikla trava u Indiji, a ulje dobiveno iz nje se ponekad naziva i “indijski geranij”. Palmarosa se koristi zajedno s Bourbon geranijem za patvorenje esencijalnog ulja ruže. Osim u Indiji, proizvodi se na Sejšelima i na Sumatri, a najveći dio svjetske proizvodnje završi u kozmetičkoj i parfemskoj industriji.

Destilacijom nadzemnog dijela ove biljke izdašno se dobiva esencijalno ulje vrlo blagog mirisa, bogato monoterpenskim alkoholima od kojih geraniol čini i do 80%. Prisutni su i esteri kao što je geranil formijat i geranil acetat.

Ulje palmarose izrazitog je antibakterijskog i antivirusnog učinka, a najjača aktivnost je protiv raznih vrsta patogenih gljivica. Koristi se kod gljivičnih infekcija, cistitisa i infekcija urogenitalnog trakta, virusnih dišnih infekcija. U kozmetici je ulje za redovnu njegu kože i kod tretiranja akni.

Ulje je sigurno i neškodljivo za kožu.