Timijan kemotip tujanol (Thymus vulgaris) 5 mL – Pranarôm

157,00 kn

-+
Opis: 

Timijan kemotip tujenol-4 (Thymus vulgaris) sadrži preko 50% trans-tujenola-4. Djeluje specifično protiv bakterija roda Chlamidia. Povoljno djeluje na rad jetre te djeluje protuupalno. Koristi se kod klamidijalnih infekcija, reumatskih tegoba, opće malaksalosti i iscrpljenost.

Oprez: Koristi se u posebnim farmakološkim pripravcima. Za primjenu, preporuka je savjetovanje sa stručnom osobom.

Ovo je jedno od mojih najdražih ulja. Šteta što ima relativno visoku cijenu, jer bi u suprotnom to ulje bilo ono što je u današnjem svijetu aromaterapije čajevac. Djeluje izvrsno protiv bakterija, ali uključujući i mikoplazme, ureaplazme i klamidije, izvrsno djeluje i protiv gljivica, a nije iritativno. Djeluje snažno potičuće na organizam. Koristi se na mnoge načine: osim nanošenjem razblaženog ulja na kožu, koristi se i u kapsulama i vaginaletama. Eterično ulje ovog kemotipa intenzivnog je mirisa, gušće je i viskoznije od eteričnog ulja drugih kemotipova timijana.

Timijan kemotip tujanol uglavnom primjenjujem kod kroničnih i upornih infekcija klamidijama, ureaplazmama i mikoplazmama koje ne prolaze niti nakon terapije antibioticima, no za njegovu primjenu treba znati spraviti kompljiciranije pripravke od običnih uljnih smjesa.

Dr.sc. Stribor Marković, mr. pharm., fitoaromaterapeut