Ylang-ylang totum (Cananga odorata) eterično ulje bio 5 mL – Pranarôm

82,00 kn

-+
Opis: 

Ylang ylang je idealno ulje za masažu osoba pod stresom. Primjenjeno na taj način, izvrsno djeluje kod visokog krvnog tlaka i povećanog broja otkucaja srca prouzrokovanog nervozama. Ukoliko odlazite na masaže, zatražite masažu s nekim od esterima bogatim frakcijama ylang ylang-a (extra superior, extra ili I).

U masaži se ylang ylang obično upotrebljava u relativno malim dozama, pogotovo ako koristimo skuplje i mirisno intenzivnije extra i extra superior frakcije. Već će pet do deset kapi u 40 mL baznog ulja badema dati smjesu vrlo ugodnog i intenzivnog mirisa.

Kao samopomoć kod nervoza i stresnih situacija može se pripremiti smjesa od 20 mL biljnog ulja poput badema ili makadamije s 10-20 kapi eteričnog ulja ylang ylang (extra ili I) i 20 kapi eteričnog ulja prave lavande. Umasirajte u tankom sloju u područje solarnog pleksusa (područje želuca) nekoliko puta na dan.

Ylang ylang je i izvrsno kozmetičko eterično ulje. Frakcije extra superior, extra i I koriste se u skupim luksuznim kremama koje se, na žalost, ne mogu naći na tržištu, osim ukoliko ih ne pripremate sami ili vam ih pripremi netko tko poznaje izradu prirodne aromakozmetike. Frakcije II i III također su ugodne u kremama, ali najviše se koriste za pakunge i ulja za kosu s kokosovim uljem ili maceratom gospine trave.

Dr.sc. Stribor Marković, mr. pharm., fitoaromaterapeut